ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, June 14, 2017

Rezeki Ramadan Sempena Bulan Kelahiran Adlan Khairy

Assalamualaikum semua
Lama tak update blog rasanya
stright to the point
saya nak share rezeki ramadan
alhamdulilah walaupun saya slowkan promo sempena RAMADAN
 tapi masih ada yang "memerhati"
TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK

  oh sebelum tue...
bulan ramadan adalah bulan kelahiran Adlan Khairy
Khairy lahir bulan ramadan sama dengan adik lelaki saya
sesiapa yang baca entry nie semoga dapat sama-sama doakan anak magic saya supaya mampu bertahan sehingga dewasa..semoga jantungnya normal macam kanak-kanak lain..
tak mo jantung ala2 "superman" haha


Ramadan (adik lelaki saya)  bersama "Ramadan Magic"(Adlan Khairy)
Khairy lahir 16 Julai 2013 bersamaan 9 Ramadan
Bersalin secara pembedahan yang dirancang untuk selamatkannya kerana masalah jantung
semoga Adlan Khairy panjang umur, dipermudahkan urusan kesihatannya, berjaya di akhirat dan dunia, menjadi lelaki beriman dan budiman.Insya allah.AMINNN

 


 Ok jom sambung cerita emas
Alhamdulilah 
semalam daftar rakan sekolah zaman kanak-kanak hingusan dulu sebagai pelanggan Public Gold. Rakan sekolah nie buka akaun GAP masa harga 1g RM190. 
Sehari sebelum tue 1g RM195. Bila saya update dalam FB yang 1G dah turun ke RM190 
Customer nie terus wassup saya untuk confirmation dan transfer RM760 ke akaun Public Gold untuk buka akaun GAP. Bukan 1G tapi 4G terus..alhamdulilah..

semoga istiqamah untuk menyimpan emas.insya allah.. sebagai info untuk daftar sebagai pelanggan Public Gold hanya dengan 1G emas sahaja. Kalau nak kepastian harga pada hari tersebut boleh wassup saya 017-3201998
 

Jangan salah sangka nie bukan emas saya ye
hahaha
Nie emas yang customer beli sebanyak 300g++
Nilai belian RM162,576 gram
Saya punnnn takde emas banyak macam nie
Eh memang jauh lagiiiiii

Semalam customer wassup saya bagitau dia beli emas 300g++
Kenapa dia beli pun nak bagitau saya?
Sebabnya dia nak alert saya tentang insentif yang bakal saya dapat
Customer nie memang niatkan semua komisyen emas yang keluarganya beli adalah untuk anak-anak saya teruutamanya Adlan Khairy.
Alhamdulilah ramai betul orang-orang yang baik di keliling saya dan anak-anak.
Allah hadirkan yang baik-baik dan berhati mulia untuk saya dan anak-anak.
Berapa insentif yang saya akan dapat? 1% dari 1G belian customer
Kiralah sendiri 1% dari 1G. 1G kita ambillah RM190
Dah kira? saya pun tak kira..haha


ACTIVE & AUTHORISED PUBLIC GOLD DEALER
SUHAILA SALEH
PG00097831

017-3201998


JEMPUT LIKE FB SAYA BERKAITAN EMAS


 





Wednesday, June 7, 2017

Tawakal anak-anak

Mama dah pesan jangan main lari banyak-banyak.kan jantung dah laju.khairy penatkan?

Penat. Mama bacalah..

Baca apa?

Selawat untuk jantung.nanti jantung khairy tak laju lagi.

Ok.. anak2 memang amalkan konsep "tawakal" yang tinggi. Tak tercapai dek akal mama kadang-kadang. Sebelum nie ada juga tanya arief camana dengan exam boleh jawap tak? Jawapan dia "abang dah baca bismillah" ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

...

Si lasak nie tak taulah
Main je yang dia hebattttt
Dia tak tau caner hebat mak dia tahan sabar dengan dia haha
Dah pesan banyak kali..jangan asik lari-lari tak nak dengar.tapi sekarang dah pandai sikit.kalau penat tau pulak carik jalan balik rumah.. pastu mama,mama penat..penat.. masa main memang tak ingat dunia..ikut cara abang arief memang tak terkejar lah khairyyyyy
Adam ziqri nie kalau tau cakap nanti..tak taulah ayat "tawakal" apa pulak dia keluarkan


Mahapp le ye khairy sekarang adam si debot dah conquar mama
Sila duduk seat belakang
Muahahaha


Apa korang masak sepanjang buka posa nie?

 
 
 
 Kalau bulan posa, mak-mak mesti pening nak masak apa kan?
Saya seminggu posa masih boleh lagi memikir resepi
Masuk minggu kedua surrender haha
Jom jenguk apa yang saya masak untuk anak-anak


 Saja je try ..cubaan pertama kena improve lagi. Anak-anak tak suka yang buah colour kuning tue..peach..so lain kali mama tak campur dalam koktail

Kari kepala ikan.. org jual ikan tue boleh pulak cakap kena amik kepala..tak boleh amik ekor..ehh? Yela saya amik kepala dan 2 slie isi ikan utk anak2..

 Tiap kali masak kari ikan..mesti ada sambal belacan baru kick..maslahnya saya alah gn cili..habis gatal sampai siku..paling bestbtadi masa trmasuk cili..amana pulak kena marah sebba masa mak dia tgh perang dgn cili kat mata dia boleh tanya mcm2 haha

 Syur bayam kegemaran anak2 terutama amirul arief yg suweet talker tapi selalu mencabar kesabaran maknye yg tak btapa sabor nie haha

 masak ikan percik..yang tak letak sambal percik tue anak2 punya ikan.  Ikan percik homemade. Sambal percik tue mak yang bagi resepi..saya memang suka resepi percik mak..

 ikan bilis bercili... ada petai dan kentang..mabelessss

 selingan..ini bukan lauk..ini peneman mak diorang kat dapur

 Kuew tiaw basah..dpt beri pada jiran sebekas...jiran saya mcm saya dulu kejar2 balik rumah dari opis ..takdenya sempat masak semua beli.. padahal tekak nak sgt makan masakan sendiri bukan beli.. jadi kita sumbangkan sikit untuk jiran supaya anak2nya dapat jugak masakan rumha walaupun yg masak bukan mak diorang tapi mak kawan diorang...

Mak saya dulu2 selalu bagi kat jiran kiri kanan..dan belakag rumah.. salah satu nikmat hidup dapat jiran yang baik tau..jiran saya selalu amikkan parcel poslaju saya hahahahaha

  sayangggg adammmm


cezze nugget
 
hebat tak mama saya buat? macam KFC TAKKK?
 
 amik ko berasap-asap satu rumah
nyamuk pun boleh meninggal kiki

sedap..cuma lain kali saya tak nak panggang..saya bakar je atas kuali ikea..so moist dan juicy.. mcm ayam domino tue..bila panggang jadi kering..

Monday, June 5, 2017

Killing Time Masa Cuti Sekolah Huwarghhhhh

 
Lama tak share cite bebudak kan?
Asik citer emas je
Sekarang cuti sekolah
sampai 11 Jun 2017
Anak-anak semua kat rumah
Tak nak pegi nursery huwarghhhhhh
Sabar jelah melayan kerenah diorang
lepas satu satu lepas satu satu
Penat buat keja ..saya ok lagi
tapi yg tak tahan bila asik kena membebel je kat diorang
Sampai rasa kena darah tinggi

Tapi saya sangat paham
diorang boring
apa yang ada kat rumah selain tv dan hp?
Itupun saya hadkan hp tau
saya pulak memang tak boleh keluar sebab keja di rumah (WFH-Work From Home)
kang bos/public tepon caner?
Saya biasanya kuar time lunch so takdenya public nak call.
Itu pun dekat2 sini beli makanan atau barang dapur je.Takdelah kuar lama mana..
kalau public  call jugak time lunch memang mimpila public tue hahaha

So saya nie dok pk apalah nak bagi bebudak nie killing time
Apa lagi mandi kolam
Kolam yang Amana duduk tue dah bocor.lama dah kolam tue
Saya siap beli pam leterik tau
gigihnya seorang mak nak bagi anak-anak happy
esok lusa mama nak tengok sapa yg paling sayang mak dan paling pandai beli jiwa mak haha
Bila ada pam leterik saya baru perasan dah bocor kolam besar tue..
bagi jugakla mandi
nanti mama beli kolam baru
Kolam Adam tue menang hadiah masa Adam dalam perut lagi
Adam dah 9 bulan kat luar perut baru dirasmikan
Comel kan kolam cendawan nie?


tengok Amana.kemain happy.amana memang banyak tolong saya jaga adam. bertuah dapat anak perempuan sulung.esok lusa sapa yg nak ambil amana dari saya memang saya tapis habis-habis. saya dah pesan kat Amana kalau adik-adik lelaki dia tak suka lelaki yg dia suka..tinggalkan je lelaki tue sebab hanya lelaki sahaja kenal lelaki. ada sebabnya adik2 lelaki Amana tak suka lelaki yg Amana suka.. Amana angguk-angguk paham je..entah dia paham ke tak..at least saya dah ingatkan dari dia kecik..besar nanti mesti dia teringat jugak..kalau tak ingat...memang saja nak buat mak dia naik darah..



 Adam yang jadi kesayangan saya kini.. saya dah janji dengan Adam ..mama akan buat Adam rasa disayangi sangat sangat 10000X " Mcm Khairy rasa dulu..Disayangi tak bertepi. Mama buat salah bila mama kata mama tak nak Adam .. Tapi bila doctor cakap Adam tak sihat bila result  detail scan keluar,  mama susah hati jugak mcm masa Abang Khairy dulu.. sama je perasannya..sedih yang amat..tapi lebih sedih bila jadi kali kedua.. TAPI ..alhamdulilah Adam sihat bila keluar..harapnya sampai besar..cukupla  Khairy sorang yg "magic"

 Mak dan adik2 saya semua cakap Adam nie sebijik muka saya. Cuma baby boy je.. Kembang setaman mama dengar..itu yang lagi sayang Adam.Kakak saya panggil ADAM SI DEBOT


 wah baby bos..kemain makan sambil baring..dahla baring..dalam kolam pulak..
memang BABY BOSSS
perasan tak semua gambar adam ada patung cendawan
Adam tak pakai seluar
AURATTTT

 Kakak saya tengok gambar nie dalam FB saya.. siap cakap "weii Amana tak posa ke?"haha..Amana jadi dayang kat adik-adik dia.. dia bagi makan biskut baby tue..Si Arief dah lesap.dia main padang dengan kawan-kawan dia

Mata dah kuyu tapi kakak ajak main air..ikutla cakap kakak..haha
Ok geng lain kali kita update lagi citer bebudak yang colorful nie ye
 
 
 

Friday, June 2, 2017

JAUHI TEMAN ATAU PASANGAN YANG MENJADI "PEMBUNUH"


Oleh: Abdullah Bukhari bin Abdul Rahim.
Benar sekali kata pepatah “Teman ketawa senang dicari, teman menangis jarang ditemui.”
Itu baru satu pepatah, di luar sana masih banyak manusia yang berdamping bagaikan teman rapat tetapi bersifat "syaitan dalam tubuh manusia." Mereka ini menyembunyikan pisau menunggu masa untuk menikam belakang kita. Inilah teman buruk yang wajib dijauhi. Meremang bulu roma saya ketika membaca sebuah doa yang diajar oleh Rasulullah SAW:
ุงู„ู„ู‡ู… ุฅู†ูŠ ุฃุนูˆุฐ ุจูƒ ู…ู† ุฌุงุฑ ุงู„ุณูˆุก ูˆู…ู† ุฒูˆุฌ ุชุดูŠุจู†ูŠ ู‚ุจู„ ุงู„ู…ุดูŠุจ ูˆู…ู† ูˆู„ุฏ ูŠูƒูˆู† ุนู„ูŠ ุฑุจุง ูˆู…ู† ู…ุงู„ ูŠูƒูˆู† ุนู„ูŠ ุนุฐุงุจุง ูˆู…ู† ุฎู„ูŠู„ ู…ุงูƒุฑ ุนูŠู†ู‡ ุชุฑุงู†ูŠ ูˆู‚ู„ุจู‡ ูŠุฑุนุงู†ูŠ ุฅู† ุฑุฃู‰ ุญุณู†ุฉ ุฏูู†ู‡ุง ูˆุฅู† ุฑุฃู‰ ุณูŠุฆุฉ ุฃุฐุงุนู‡ุง
Ertinya: “Ya Allah! Aku mohon perlindungan dengan-Mu daripada jiran yang (akhlaknya) buruk, juga (Aku mohon perlindungan dengan-Mu daripada) pasangan (isteri atau suami) yang menjadikan aku tua sebelum tua (menyusahkan kita dengan akhlak buruk mereka), juga (Aku mohon perlindungan dengan-Mu daripada) anak yang menjadi tuan ke atas diriku, juga (Aku mohon perlindungan dengan-Mu daripada) harta yang menjadi sebab azab bagi diriku, juga (Aku mohon perlindungan dengan-Mu daripada) teman yang jahat merancang, matanya melihatku sedangkan hati jantungnya menjaga (memerhati silapku). Jika dia melihat kebaikan (ku) disembunyikannya dan jika dia melihat keburukanku  segera disebarkannya (Kitab al-Du’a oleh Imam al-Tabrani, turut disebut oleh al-Albani dalam al-Silsilah al-Sahihah).
Doa nabi itu sangat benar! Ia mengajar kita agar memilih teman yang betul. Kesilapan memilih teman akan membawa bencana dunia dan akhirat. Mereka akan menjadi cangkuk bisa mengheret kita ke neraka. Ia disinggung Allah dalam sebuah kisah al-Quran:
ูˆَูŠَูˆْู…َ ูŠَุนَุถُّ ุงู„ุธَّุงู„ِู…ُ ุนَู„َู‰ ูŠَุฏَูŠْู‡ِ ูŠَู‚ُูˆู„ُ ูŠَุงู„َูŠْุชَู†ِูŠ ุงุชَّุฎَุฐْุชُ ู…َุนَ ุงู„ุฑَّุณُูˆู„ِ ุณَุจِูŠู„ًุง (27) ูŠَุงูˆَูŠْู„َุชَุง ู„َูŠْุชَู†ِูŠ ู„َู…ْ ุฃَุชَّุฎِุฐْ ูُู„َุงู†ًุง ุฎَู„ِูŠู„ًุง (28) ู„َู‚َุฏْ ุฃَุถَู„َّู†ِูŠ ุนَู†ِ ุงู„ุฐِّูƒْุฑِ ุจَุนْุฏَ ุฅِุฐْ ุฌَุงุกَู†ِูŠ ูˆَูƒَุงู†َ ุงู„ุดَّูŠْุทَุงู†ُ ู„ِู„ْุฅِู†ْุณَุงู†ِ ุฎَุฐُูˆู„ًุง (29)
Ertinya: Dan (ingatkanlah) perihal hari orang yang zalim menggigit kedua tangannya (marahkan dirinya sendiri) sambil berkata: "Alangkah baiknya kalau aku (di dunia dahulu) mengambil jalan yang benar bersama Rasul? "Wahai celakanya aku, alangkah baiknya kalau aku tidak mengambil si dia itu menjadi sahabat karib! "Sesungguhnya dia telah menyesatkan daku dari jalan peringatan (Al-Quran) setelah ia disampaikan kepadaku. Dan adalah Syaitan itu sentiasa mengecewakan manusia (yang menjadikan dia sahabat karibnya)" (al-Furqan [25:27-29]).
Bukan setakat itu, ada orang yang rapat akrab semasa di dunia boleh menjadi musuh ketat di akhirat kelak. Apa yang manisnya, keadaan buruk ini tidak berlaku kepada orang beriman:
ู‡َู„ْ ูŠَู†ْุธُุฑُูˆู†َ ุฅِู„َّุง ุงู„ุณَّุงุนَุฉَ ุฃَู†ْ ุชَุฃْุชِูŠَู‡ُู…ْ ุจَุบْุชَุฉً ูˆَู‡ُู…ْ ู„َุง ูŠَุดْุนُุฑُูˆู†َ (66) ุงู„ْุฃَุฎِู„َّุงุกُ ูŠَูˆْู…َุฆِุฐٍ ุจَุนْุถُู‡ُู…ْ ู„ِุจَุนْุถٍ ุนَุฏُูˆٌّ ุฅِู„َّุง ุงู„ْู…ُุชَّู‚ِูŠู†َ (67)
Ertinya: (Mereka yang menentang Nabi Muhammad) tidak ada lagi yang mereka tunggu melainkan saat kiamat yang akan datang kepada mereka secara mengejut, dan dalam keadaan mereka lalai leka dengan perkara keduniaan. “PADA HARI ITU SAHABAT KARIB: SETENGAHNYA AKAN MENJADI MUSUH KEPADA SETENGAHNYA YANG LAIN, KECUALI ORANG YANG PERSAHABATANNYA BERDASARKAN TAQWA (IMAN DAN AMAL SOLEH)” (al-Zukhruf [43:.66-67]).
Memang persahabatan murni orang beriman mengundang pujian Allah dan Rasulullah SAW. Persahabatan jenis ini juga dijanjikan syurga. Lihat 2 nass ini:
ูˆَุงู„ْู…ُุคْู…ِู†ُูˆู†َ ูˆَุงู„ْู…ُุคْู…ِู†َุงุชُ ุจَุนْุถُู‡ُู…ْ ุฃَูˆْู„ِูŠَุงุกُ ุจَุนْุถٍ ูŠَุฃْู…ُุฑُูˆู†َ ุจِุงู„ْู…َุนْุฑُูˆูِ ูˆَูŠَู†ْู‡َูˆْู†َ ุนَู†ِ ุงู„ْู…ُู†ْูƒَุฑِ ูˆَูŠُู‚ِูŠู…ُูˆู†َ ุงู„ุตَّู„َุงุฉَ ูˆَูŠُุคْุชُูˆู†َ ุงู„ุฒَّูƒَุงุฉَ ูˆَูŠُุทِูŠุนُูˆู†َ ุงู„ู„َّู‡َ ูˆَุฑَุณُูˆู„َู‡ُ ุฃُูˆู„َุฆِูƒَ ุณَูŠَุฑْุญَู…ُู‡ُู…ُ ุงู„ู„َّู‡ُ ุฅِู†َّ ุงู„ู„َّู‡َ ุนَุฒِูŠุฒٌ ุญَูƒِูŠู…ٌ (71) ูˆَุนَุฏَ ุงู„ู„َّู‡ُ ุงู„ْู…ُุคْู…ِู†ِูŠู†َ ูˆَุงู„ْู…ُุคْู…ِู†َุงุชِ ุฌَู†َّุงุชٍ ุชَุฌْุฑِูŠ ู…ِู†ْ ุชَุญْุชِู‡َุง ุงู„ْุฃَู†ْู‡َุงุฑُ ุฎَุงู„ِุฏِูŠู†َ ูِูŠู‡َุง ูˆَู…َุณَุงูƒِู†َ ุทَูŠِّุจَุฉً ูِูŠ ุฌَู†َّุงุชِ ุนَุฏْู†ٍ ูˆَุฑِุถْูˆَุงู†ٌ ู…ِู†َ ุงู„ู„َّู‡ِ ุฃَูƒْุจَุฑُ ุฐَู„ِูƒَ ู‡ُูˆَ ุงู„ْูَูˆْุฒُ ุงู„ْุนَุธِูŠู…ُ (72)
Ertinya: Dan orang yang beriman, lelaki dan perempuan, setengahnya menjadi penolong bagi setengahnya yang lain; mereka menyuruh berbuat kebaikan, melarang daripada berbuat kejahatan; mereka mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, taat kepada Allah dan Rasul-Nya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; sesungguhnya Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. Allah menjanjikan orang yang beriman, lelaki dan perempuan, (akan beroleh) syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai; mereka kekal di dalamnya dan beroleh tempat yang baik dalam "Syurga Adn" serta keredaan dari Allah yang lebih besar kemuliaannya; (balasan) yang demikian itulah kejayaan yang besar (al-Tawbah [9:71-72]).
Juga sabda Rasulullah SAW:
ุธِู„ُّู‡ُ ุงู„ْุฅِู…َุงู…ُ ุงู„ْุนَุงุฏِู„ُ ูˆَุดَุงุจٌّ ู†َุดَุฃَ ูِูŠ ุนِุจَุงุฏَุฉِ ุฑَุจِّู‡ِ ูˆَุฑَุฌُู„ٌ ู‚َู„ْุจُู‡ُ ู…ُุนَู„َّู‚ٌ ูِูŠ ุงู„ْู…َุณَุงุฌِุฏِ ูˆَุฑَุฌُู„َุงู†ِ ุชَุญَุงุจَّุง ูِูŠ ุงู„ู„َّู‡ِ ุงุฌْุชَู…َุนَุง ุนَู„َูŠْู‡ِ ูˆَุชَูَุฑَّู‚َุง ุนَู„َูŠْู‡ِ ูˆَุฑَุฌُู„ٌ ุทَู„َุจَุชْู‡ُ ุงู…ْุฑَุฃَุฉٌ ุฐَุงุชُ ู…َู†ْุตِุจٍ ูˆَุฌَู…َุงู„ٍ ูَู‚َุงู„َ ุฅِู†ِّูŠ ุฃَุฎَุงูُ ุงู„ู„َّู‡َ ูˆَุฑَุฌُู„ٌ ุชَุตَุฏَّู‚َ ุฃَุฎْูَู‰ ุญَุชَّู‰ ู„َุง ุชَุนْู„َู…َ ุดِู…َุงู„ُู‡ُ ู…َุง ุชُู†ْูِู‚ُ ูŠَู…ِูŠู†ُู‡ُ ูˆَุฑَุฌُู„ٌ ุฐَูƒَุฑَ ุงู„ู„َّู‡َ ุฎَุงู„ِูŠًุง ูَูَุงุถَุชْ ุนَูŠْู†َุงู‡ُ
Ertinya: Ada 7 golongan yang bakal dilindungi Allah di bawah naunganNya pada hari (kiamat) yang tiada naungan melainkan naunganNya sahaja iaitu; pemimpin yang adil, anak muda yang membesar dalam ibadat kepada Tuhannya, lelaki yang hatinya senantiasa terikat dengan masjid, “2 LELAKI (ATAU WANITA) YANG SALING BERKASIH SAYANG KERANA ALLAH, BERTEMU DAN BERPISAH KERANANYA”,  lelaki yang digoda (berzina) oleh wanita yang memiliki pangkat dan kecantikan lalu dia berkata “sesungguhnya aku takutkan Allah, lelaki yang menyembunyikan sedekahnya sehingga (seakan-akan) tangan kirinya tidak mengetahui apa yang dihulurkan oleh tangan kanannya dan seorang lelaki yang mengingati Allah secara bersendirian lalu mengalirlah kedua air matanya (kerana gentarkan Allah) (Sahih al-Bukhari & Muslim).
Kita tidak dapat hidup sendiri di dunia ini. Kita memerlukan bantuan orang lain bagi melengkapkan hidup. Oleh itu, pilihlah teman yang baik agar kelangsungan hidup menjadi baik sehingga ke alam akhirat.
* Dapatkan nota Tafsir terdahulu di:
https://www.facebook.com/notatafsirabdullahbukhari


Lalu pesan saya kepada rakan-rakan dalam wasap group. Pesan ini dari guru Al-Quran saya. 3 perkara orang lelaki perlu jaga dan ambil peluang  dibulan puasa nanti. 

1. jaga pandangan mata. 
Jaga pandangan mata dari sengaja melihat aurat wanita. Jika terlihat baca  doa ini;

Allahumma inni a'udzubika min fitnatinnisa, wa min fitnatin dunia, wa min adzabil qobri, wa min adzabin nar (artinya : Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari fitnah wanita, dan fitnah dunia, dan dari azab kubur serta azab api neraka)

2. Jaga mulut kita(penulisan) . 
Juahkan dari fitnah,percakapan sia-sia, mengumpat, mengadu domba, percakapan lucah dan sebagainya. 

3. Jaga kemaluan. 
Jauhkan dari Zina. "Jangan kamu hampiri zina" mata yang melihat aurat wanita lain dengan sengaja,rasa seronok juga dikira 'hampiri' zina. 

Jika 3 perkara ini setiap berjaya orang lelaki pelihara, insyaallah. Hidup barakah jiwa akan tenang dan Allah akan kurniakan keluarga yang bahagia. Kenapa suami tidak rasa bahagia dengan isteri. Salah satu sebabnya adalah suka melihat aurat wanita lain. Allahu. Moga Allah pelihara mata kita,mulut kita dan daging diantara dua paha. 

-EncikMatt-

Saya Menang emas di Seminar Public Gold

 
Assalamualikum semua
Dah lama tak bersiaran sebab saya nak lengkapkan tugasan pejabat
alhamdulilah dah siap
 moh kita share2 cerita
kalau tidak ...manjang citer copy paste haha
tak molah digelar blogger copypaste kan?
sori kawan2 semua
I am busy
clichรฉ kiki
 
 
Tapi truly madly deeply saya suka cerita copy paste yang bercorak keagamaan, kekeluargaan dan paling suka copy citer En Matt
Suka baca cerita bagaimana dia melayan isterinya dan anak-anaknya
dan paling tak sangka kerana saya melalui jalannya juga walaupun endingnya berbeza
anak beliau sakit jantung
 cuma anak beliau telah menunggu disyurga 
dan khairy magic saya menunggu saya di dunia untuk ke sama2 ke syurga .insya allah
 
okey meh sambung citer saya menang emas
muahaha
part menang-menang nie memang syok nak citer
sebab dah lama tak menang
dah malas nak joint contest ..mana nak menang?
saya bukan malas
tapi serius sangat.. masa untuk diri sendiri pun tak ada
mayb sebab beranak kecik
so priority pegi ke adam>khairy>amanaarief>>keja pejabat >urusan rumahtangga
rasa mcm dah paras hidung masa saya
haha
insya allah bila lapang saya joint..
bila tue?
entah hahahahaha
 
kali nie saya tak joint contest yeeee
saya menang tanpa diduga
 
muka penat
memang penat pun
seharian kat rumah buat keja tak habis-habis
malam tue saya pergi jugak
sebabnya dah dah 3 org register dealer bawah saya
customer ada 5 org kot
sampai bila tak hantar borang dealer kan?
so saya gagahkan pegi jugak
 
Alhamdulilah
Alhamdulilah
Alhamdulilah
 
Niat saya cuma nak hantar borang dealer Public Gold di Branch Bangi.Ala dekat sebelah Menate.. Tuan Fairuz Aziz (mentor Public Gold) cadangkan lebih elok saya isi detail saya menggunakan borang daripada isi secara online... Jadi saya hadirkan diri di seminar Public Gold Bangi pada sabtu tue.. Berkat mendengar cakap mentor agaknya..Sungguh tak sangka rezeki berpihak pada saya ๐Ÿ˜˜

Masa cabutan bertuah dibuat Amana sibukla jadi pom pom girl kat telinga saya "mama menang, mama menang"  Saya cuma cakap ..Amana doakan mamala..sebab Amana budak kecikk.doa makbul sebab dosa tak banyak" Alhamdulilah..doa amanalah nie.. dan juga doa anak-anak yang tinggal kat rumah haha. Khairy & Arief muncung sedepa tak dapat ikut..kalau bawak semua haru biru je nanti
 
Saya menang 0.5g gambar kucing niela..
nie gambar kedua-dua belah bahagian.
 
masa saya menang nie nilainya RM120. saya mennag 12 Mei 2017.
hari nie 2Jun 2017  harga retail dah RM150 tauuu
Untung  tak?
Paling untung saya dapat free kiki
 
Ini harga lama
tengok pada 0.5g = RM120
 
Ini harga baru
0.5g=RM150

 

 
⛧Walaupun dah pernah menang macam-macam contest dan nilainya lebih tinggi dari 0.5g nie tapi tetap rasa happy sangat.
⛧Sesungguhnya lain sungguh perasaannya bila menang emas
 
Ini speker pada malam tue
Tuan  Fendy
 
ACTIVE & AUTHORISED PUBLIC GOLD DEALER
SUHAILA SALEH
PG00097831
017-3201998
 

 
JEMPUT LIKE FB SAYA BERKAITAN EMAS
017-3201998